Informatie over Aux Merveilleux

Locatie

Wij liggen heel centraal in de Baai van St Tropez. Grimaud ligt op 800 m van ons af. Het is een heel oud dorp met een heleboel mooie, typische, smalle en kronkelende straatjes. Er zijn een aantal gezellige restaurants, er is een fort bovenaan het dorp en je hebt een prachtig zicht over de Golf van St Tropez.

Het bekende Port Grimaud (het Franse Venezië) ligt onderaan de berg op 3,5 km. Hier vind je dan ook een aantal stranden. De bekende stranden van Pampelonne (Ramatuelle, vlak naast St Tropez) liggen op ongeveer 15 km rijden van bij ons.

Ook St Tropez, een heel gezellig en mondain dorp waar altijd veel te zien en te beleven is, ligt op 12 km bij ons vandaan.

De steden Cannes, Nice en Monaco liggen binnen het bereik. Monaco ligt het verste, op ongeveer een uur of 2 rijden, maar is echt de moeite waard om eens te zien.
En als je het binnenland in gaat, heb je daar oa. De Georges du Verdon, een heel bekende natuurstreek.

Er zijn enorm veel plaatsen (Porquerolles, Mougins, St Paul de Vence, …) die we jullie kunnen aanraden om naar toe te gaan. Deze streek is heel gevarieerd en biedt iedereen wel iets.

Kaart

Reisinformatie

In de veronderstelling dat jullie van België of Nederland komen:

De grote steden die je moet volgen zijn:
Luxemburg – Metz – Nancy – Dijon – Lyon (of als het heel erg druk is Dijon – Bourg en Bresse (dit is een beetje om, ongeveer 40 km, maar veel rustiger om te rijden)) – Valence – Orange – Aix en Provence.

Hierna is het ongeveer 80 km tot aan afrit Le Luc. Hier moet je afslaan. Dit is een afrit waar je onmiddellijk opnieuw de autostrade naar Toulon kan volgen. Let er op dat je onmiddellijk de eerste afrit neemt naar St Tropez en La Garde Freinet. Dit is ongeveer na 200 m.

Na de Péage volgen er twee rotondes waar je St Tropez/La Garde Freinet moet aanhouden. Dan zit je op de D558. Deze weg moet je blijven volgen. Je hebt dan eerst een lang stuk rechte weg, daarna rij je de berg op; het wordt dan kronkelig. Je komt vervolgens in het dorpje La Garde Freinet. Gewoon dan deze D558 blijven volgen. Nu gaat de bergweg naar beneden en dan ben je bijna bij ons.
Op een bepaald moment heb je aan de linkerkant een groot hotel-restaurant liggen, Athenopolis. Van hieruit is het nog ongeveer 3 km. Aux Merveilleux is het eerste huis aan de rechterkant in een linker bocht.
We hebben een groene poort en een muur aan de voorkant waar allemaal cactussen voor staan. Als je te ver bent gereden, zie je het bordje staan van Grimaud-Centrum.

Straatnaam: Route de la Garde Freinet (staat meestal niet in de gps)
Huisnummer:747

Als jullie al in de streek zijn en jullie komen van de kant van Ste Maxime:
Volg de weg naar Grimaud. Volg de D558 door het dorpje Grimaud richting La Garde Freinet. Vlak na het centrum van Grimaud is er een rotonde. Van daaruit is het nog 750 m. Volg de weg naar La Garde Freinet. Aan je linker kant heb je eerst een villa met de naam “La Fontaine” en daarna heb je Aux Merveilleux.

Scroll naar boven